Koulutustoiminta Tulosta

Lentolupakirjaan tähtäävä koulutus tulee olla ilmailuhallinnon hyväksymän koulutusorganisaation antama. Ilmasotakoulun lentokerho on yksi tällainen hyväksytty koulutusorganisaatio Etelä-Pohjanmaan alueella.

Kerhomme antaa koulutusta erilaisiin lupakirjaluokkiin, kuten purje- ja moottoripurjelentoon, ultrakevytlentäjän, sekä yksityislentäjän lupakirjaan. Koulutus oikeuttaa antamaan sekä teoria- että lentokoulutusta.

Purjelentokurssi

Purjelentokurssi alkaa yleensä teorian opiskelulla jonka järjestää Suomen urheiluilmailuopisto. Teoriat suoritetaan helposti verkko-opiskeluna. Teoriaan kuuluu lähijakso jolloin käydään läpi radiopuhelimen käyttökoulutus ja kokeet. Lupakirjakurssin voi aloittaa teorioiden aikana . Yksinlennot on mahdollista aloittaa vasta, kun teoriakurssi on suoritettu ja henkilöllä on medikaali.

Lentokoulutus tapahtuu kaksipaikkaisella purjekoneella ja koulutukseen sisältyy 50 lentoa, joista vähintään 10 yksinlentoina. Lentokoulutuksen lopuksi Trafi myöntää purjelentäjän lupakirjan.

Purjelentokurssi alkaa yleensä helmikuun alussa, jolloin lento-osa päästään aloittamaan toukokuussa.

Purjelentäjän lupakirjakurssin lento-osan hinta on noin 1600 €‚¬ sisältäen 50 lentoa.  Verkkoteoriakurssi 450€(SIL jäsenille 400€).

Ultrakurssi

Ultrakevytlentäjän lupakirjaan tähtäävä koulutus sisältää teoriaa, sekä vähintään 25tuntia lentoja. Lennot suoritetaan kaksipaikkaisella ultrakevytlentokoneella.

Kurssi alkaa teorioilla yleensä helmikuun alussa.

Kysy seuraavan kurssin alkamisajankohta.

Ultrakevytlentäjän lupakirjakurssin hinta on 4000 €¬ sisältäen 25 tuntia lentokoulutusta.

Mopukurssi

Moottoripurjelentäjän lupakirjakurssi on tarkoitettu niille purjelentäjille, joiden purjelentokokemus on vähintään 35 tuntia.

Kursseja järjestetään satunnaisesti.

Moottorilentokurssi

Moottorilentokurssi järjestetään tarvittaessa.